Honderden doden in Frankrijk door diabetesmedicijn Mediator

diabetesmedicijn mediatorIn Frankrijk zijn de afgelopen jaren vijfhonderd tot duizend mensen overleden door het medicijn Mediator dat wordt gebruikt tegen suikerziekte en als afslankmiddel. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport van het Franse ziekenfonds.

Het medicijn Mediator leidde volgens onderzoeken tot hartklachten en verhoogde bloeddruk. Behalve in Frankrijk was het ook op de markt in Portugal, Cyprus en Luxemburg. In alle landen is het vanwege gezondheidsrisico’s van de markt gehaald.

De Franse overheid overweegt juridische stappen tegen de fabrikant, het farmaceutische bedrijf Servier. De onderneming stopte eerder al met de verkoop van een voorloper van Mediator, namelijk Isomeride. Ook dat product zou tot hartklachten leiden.

Mediator is op de Nederlandse markt niet verkrijgbaar en er is dus geen reden tot onrust.

Eén antwoord op “Honderden doden in Frankrijk door diabetesmedicijn Mediator”

  1. Vorige week was ik in Frankrijk. Op tv veel gedoe over Mediator. Er is deze week een lijst samengesteld met enige tientallen medicijnen, die i.v.m. Mediator nader moeten worden onderzocht in Frankrijk. Daar stond volgens mij ook Alli op. Het is wellicht zinnig, dat u deze lijst, die even op de tv was te zien, nader bekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.