Bloedglucose meten met je iPhone

iBGStar Blood Glucose MeterMiljoenen mensen wereldwijd hebben diabetes. Genoeg kansen dus, om van een bloedglucosemeter op de iPhone een succes te maken. Het farmaceutische bedrijf Sanofi Aventis heeft de iBGStar Blood Glucose Meter ontwikkeld, een accessoire dat je op de dockconnector van de iPhone aansluit. Het accessoire meet de waarde aan de hand van een bloedmonster en slaat alle gegevens op. Je kunt achteraf analyses uitvoeren of de gegevens naar je arts sturen.

Het werkt als volgt: je gebruikt een teststrip om glucosewaarden te meten. De strip steek je rechtsonder in het apparaatje, waarna de resultaten op de iPhone en op het display van de iBGStar verschijnen. Het bedrijf gebruikt hiervoor een applicatie, die je nu al (gratis) kunt downloaden uit de Amerikaanse App Store: WaveSense Diabetes Manager van ontwikkelaar AgaMatrix. In deze app kun je je glucosewaarden, ingenomen koolhydraten en insulinedoses bijhouden. Je ziet de resultaten vervolgens in een grafiek. De app bevat ook video’s over gezonder eten, veranderen van je levensstijl en ervaringen van anderen met diabetes. Ook bij deze app kun je de resultaten opsturen naar de arts om er beter naar te laten kijken.
[iPhone club]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.