Slaaptekort heeft invloed op glucose

slapenUit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt dat een nachtje te weinig slapen grote invloed heeft op de glucosehuishouding. In het onderzoek werd gekeken wat de effecten waren op de glucosehuishouding na een korte nachtslaap van vier uur.

Het effect werd getest bij negen gezonde vrijwilligers en bij zeven patiënten met diabetes type 1. Het bleek dat de gevoeligheid voor insuline bij een korte nachtrust met bijna een kwart daalde ten op zichte van een nachtrust van 8,5 uur. Dit gold voor zowel de gezonde vrijwilligers als voor de mensen met diabetes.
[Ziekenhuiskrant]

Eén antwoord op “Slaaptekort heeft invloed op glucose”

  1. Pingback: Nederlands Instituut voor Slaapgerelateerde Ademhalingsstoornissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.