Minder kans op diabetes door groene groenten

broccoliGroene bladgroenten verlagen het risico om type 2 diabetes te krijgen. Dagelijks broccoli, spinazie, spruitjes, boerenkool of een andere bladgroente eten, zou volgens Britse experts de kans op de ziekte met 14 procent verminderen, aldus Gezondheidsnet.be.

Groene bladgroenten zijn rijk aan antioxidanten en magnesium en bewezen in eerdere studies al dat ze een rol kunnen spelen in het voorkomen van diabetes type 2. Ook bepaalde fruitsoorten zouden een heilzame werking kunnen hebben. Voor dit onderzoek vergeleken Britse experten van de Universiteit van Leicester, 6 studies. Wie dagelijks een groene bladgroente at, had 14 procent minder kans op de ziekte dan wie zelden of nooit eens spruitjes of broccoli op het menu zette.

Met de studie wordt opnieuw gezegd dat groene bladgroenten gezond zijn. Maar belangrijker is dat dit onderzoek een verband legt tussen de consumptie van groene bladgroenten en het eventueel voorkomen van diabetes type 2. Meer onderzoek is echter nodig om de bewering te staven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.