Vetcellen spelen rol in ontwikkeling diabetes

overgewichtHet veranderen van cellen in vetweefsel zorgen voor diabetes type 2 bij zwaar overgewicht en vergroot de kans op vorming van kanker. Immunologen aan de Universiteiten van Cincinnati (UC) ontdekten dat een specifiek gen hiervoor verantwoordelijk is.

Tijdens het onderzoek, onderleiding van Immunoloog Jorge Moscat, werd gekeken naar de rol van een specifiek gen proteïne Kinase C (PKC-zeta). Dit gen is betrokken bij de groei van kwaadaardige tumoren. Met behulp van preklinische proefdiermodellen, ontdekten ze dat (PKC-zeta) bij  zwaar overgewicht diabetes type 2 veroorzaakt en de ontstekingsfactoren in het lichaam stimuleert.

Ontstekingsfacoren
Het vetweefsel bij zwaarlijvige mensen zorgt voor de aanmaak van ontstekingsfactoren in het lichaam.Het specifieke gen (PKC-zeta)verandert vetweefsel in cellen en bevorderd ontstekingen door het veroorzaken van vetcellen aan de stof (IL-6). De grote hoeveelheid ontstekingsfactoren kunnen hiermee de lever aantasten. Het mechanisme door de ontstekingsfactoren uit de lever bevorderen diabetes type 2 bij overgewicht en vergroot de kans op vorming van kanker.

Behandeling
Het onderzoek geeft meer inzicht over nieuwe behandelingen en geneesmiddelen voor diabetes type 2 en het voorkomen van kanker. Het onderzoek is recentelijk gepubliceerd in het wetenschappelijk blad The Scientific Journal Cell Metabolism.
[voedingnu]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.