Verantwoordelijkheid voor de behandeling van diabetes type 2: wat wil de patiënt?

diabeteszorgBijna tweederde van de mensen met diabetes type 2 wil zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de behandeling. Toch willen bijna negen van de tien mensen met diabetes type 2 dat de dokter of de verpleegkundige een belangrijke rol speelt in de behandeling. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers uit Utrecht.

Wat is het probleem en wat is er tot nu toe over bekend?
Mensen met diabetes voeren voor een belangrijk deel zelf hun behandeling uit. Maar we weten eigenlijk nauwelijks hoe mensen met diabetes type 2 daar tegenover staan. Hoe zien zij hun eigen verantwoordelijkheid voor de behandeling? Door wie laten ze het liefst de streefwaardes voor bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel bepalen? En in hoeverre zijn ze bereid om hun medicijnen in te nemen om die streefwaardes te halen? Dat hebben de onderzoekers nu onderzocht.

Lees verder op Leesbaaronderzoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.