Te veel eten is extra ongezond voor familieleden van mensen met diabetes type 2

overgewichtTe veel eten is extra ongezond voor mensen bij wie diabetes type 2 in de familie voorkomt. Dat melden onderzoekers uit Australië.

Wat is het probleem en wat is er tot nu toe over bekend?
Overgewicht wordt grotendeels veroorzaakt door te veel eten en te weinig bewegen. En dat verhoogt onder andere de kans op diabetes type 2. Mensen bij wie diabetes type 2 in de familie voorkomt hebben een grotere kans om zelf ook diabetes type 2 te krijgen. We weten niet precies hoe dat komt. Te veel eten is voor niemand goed, maar is het voor familieleden van mensen met diabetes type 2 nóg ongezonder om te veel te eten? Dat hebben de onderzoekers nu bekeken.

Hoe en waarmee is het onderzoek gedaan?
Aan het onderzoek deden 41 mensen zonder diabetes die weinig bewegen mee. Bij 17 van hen kwam diabetes type 2 in de familie voor. De overige deelnemers hadden geen familieleden met diabetes type 2. Alle deelnemers moesten gedurende 28 dagen elke dag ruim 1200 calorieën meer eten dan normaal. Aan het begin en aan het eind van het onderzoek keken de onderzoekers naar het lichaamsgewicht, het lichaamsvet en de insulinegevoeligheid van de deelnemers.

Lees verder op Leesbaaronderzoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.