Ruim 250 kinderen mee op zomerkampen van DVN

kinderdiabetesDe diverse zomerkampen van Diabetesvereniging Nederland (DVN) zijn een groot succes. Met nog enkele plaatsen te gaan, biedt DVN aan meer kinderen dan ooit een unieke ervaring. Waar vorig jaar 90 kinderen met diabetes een uitstapje konden maken, zijn het er nu 250. DVN biedt met een uitbreiding van het aantal zomerkampen nog meer plezier aan kinderen, jongeren en vrijwilligers.

Spelenderwijs wijzer met diabetes
De kinderen die deelnemen leren van elkaar. Zo zien ze dat zij niet de enige zijn die moeten spuiten bij een maaltijd en dat er meer kinderen zijn die hun diabetes af en toe als smoes gebruiken om hun kamer niet op te ruimen. De kinderen genieten samen van inspirerende activiteiten en wisselen ervaringen uit die anders zijn dan ze in hun schoolklas gewend zijn. DVN beseft goed dat het voor ouders moeilijk kan zijn om hun kind los te laten. Diabetes eist constante zorg en dan kan uit logeren gaan een grote stap zijn. Na een kinderkamp is een kind vaak veel zelfstandiger met zijn diabetes.

Professionele begeleiding
DVN organiseert al jaren vakantieweken waarin aandachtig en zorgvuldig met diabetes wordt omgegaan. DVN staat en gaat voor kwaliteit, zodat ouders met een gerust hart hun kind mee kunnen sturen. Tijdens een kamp staat het kind onder controle van vrijwillige zorgverleners, zoals diabetesverpleegkundigen en diëtisten. Om deze activiteiten mogelijk te maken werken ook vele andere vrijwilligers mee aan de organisatie en uitvoering. Deze vrijwilligers krijgen vooraf een DVN-training zodat zij weten wat te doen wanneer een kind bijvoorbeeld een hypo of hyper heeft.

Vergoeding voor deelname aan DVN-vakantieweken
Een aantal zorgverzekeraars geeft zelfs een vergoeding voor deelname aan DVN-vakantieweken. Zo wordt het nog aantrekkelijker om kinderen op DVN-kamp te laten gaan.

Laatste plaatsen
Er is in augustus nog plaats bij het musicalkamp en de zeilvakantieweek:

  • Musicalkamp in Heino van 1 tot en met 5 augustus, voor iedereen van 7 t/m 12 jaar.
  • Zeilvakantieweek in Balk van 1 t/m 7 augustus, voor iedereen van 8 t/m 18 jaar (verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen).
  • Musicalkamp in Heino van 14 t/m 18 augustus voor iedereen van 12 t/m 15 jaar.

Meer informatie is te vinden op www.dvn.nl/vereniging/vakantieweken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.