Insulinepomp met sensor zorgt voor betere glucoseregeling bij diabetes

diabetes insulineResultaten van STAR 3-studie bevestigen dat de insulinepomp met sensor van Medtronic een betere glucoseregulering oplevert bij mensen met diabetes dan dagelijkse insuline-injecties. De resultaten van de studie die zijn gepubliceerd in het NEJM en gepresenteerd bij de ADA, kunnen de zorgstandaard voor mensen met type 1 diabetes opnieuw definiëren.

In de langstlopende en grootste gerandomiseerde, gecontroleerde studie over de insulinepomp met sensor bij volwassen patiënten en kinderen met type 1 diabetes bereikte het MiniMed Paradigm® REAL-Time-systeem van Medtronic een betere glucoseregulering zonder toename in hypoglykemie ten opzichte van meerdere dagelijkse insuline-injecties (MDI), momenteel de meest voorkomende behandeling.

De gegevens toonden een statistisch significante reductie van geglyceerd hemoglobine (A1C), die aanhield gedurende een periode van een jaar bij patiënten die deelnamen aan een arm van de studie waarin gebruik werd gemaakt van een insulinepomp met sensor. De resultaten van de studie werden online gepubliceerd in The New England Journal of Medicine (NEJM) en gelijktijdig gepresenteerd op een recent symposium over klinische studies tijdens de 70th Scientific Sessions van de American Diabetes Association (ADA) in Orlando (VS).

Lees verder op Medicalfacts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.