Sprekende namen in jury landelijke fotowedstrijd Wereld Diabetes Dag

Fotowedstrijd diabetes 24-7 Maureen BoelensJury: topfotograaf Corbino, Sacha de Boer, Jet Sol, Marja Driessens en Bert Kuipers
Het Platform Wereld Diabetes Dag heeft deze week vijf deskundige juryleden aangesteld voor de fotowedstrijd Diabetes 24/7. Zij gaan de winnaars van de wedstrijd bekend maken op 12 november 2010. De jury bestaat uit topfotograaf Corbino, Marja Driessens-Diessel, voorzitter van de Afdeling Friesland van de Fotobond, Sacha de Boer, fotograaf, journalist en presentator van het NOS Journaal, televisiepresentatrice Jet Sol en directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie Bert Kuipers. Platform Wereld Diabetes Dag organiseert de nationale variant van de belangrijkste wereldwijde bewustwordingcampagne voor diabetes.

Het Platform daagt heel Nederland uit om foto’s te maken over diabetes. Om de impact van een aandoening die vaak onzichtbaar is, zichtbaar te maken. Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto’s uploaden via de website: www.diabetes24-7.nl. De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen. De fotografen kunnen voor vijf categorieën foto’s aanleveren: diabetes & lifestyle, diabetes & zorg, diabetes & carrière, diabetes jij & ik en een vrije categorie.

Corbino: De jury hoopt op spannende invalshoeken en indringende beelden van al wat die 1 miljoen paar ogen iedere dag in samenhang met de aandoening en vereiste levensstijl meemaken. Diabetes is overal, laat zien!

Prijzen: masterclass Corbino en geldprijzen
Op 12 november, de vrijdag voorafgaand aan Wereld Diabetesdag, worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. In alle categorieën zijn mooie prijzen te winnen. Zo maken de professionals kans op een geldprijs van 5.000 of 1.000 euro. De amateurfotografen maken kans op een professionele fotoworkshop. De overall winnaar krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino. De categoriewinnaars krijgen kosteloos een eendaagse workshop bestaande uit een dagdeel portretfotografie en een dagdeel digitale beeldbewerking aangeboden door het vakcollege Sint Lucas in Boxtel, gespecialiseerd in vormgeving en creatief vakmanschap. Daarnaast krijgen alle winnende amateurfotografen een weekendje weg aangeboden door Best Western.

Diabetes, de snelst groeiende chronische aandoening
In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Jaarlijks komen er 70.000 mensen bij. Doelstelling van de fotowedstrijd is om diabetes in al zijn facetten te laten zien. Bert Kuipers, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie: “Ik ben trots op de samenstelling van de jury. Het zijn gerenommeerde mensen die zich vanuit hun eigen deskundigheid in gaan zetten voor diabetes. Ik kijk uit naar kwalitatief hoogwaardige foto’s met een subtiele, maar duidelijke verwijzing naar diabetes. Dat kan een foto zijn van iemand met een insulinepomp maar ik ben vooral benieuwd of mensen het onzichtbare van diabetes zichtbaar kunnen maken. De wedstrijd heet niet voor niets 24/7, je hebt het iedere minuut van de dag, laat maar zien wat dat voor iemand betekent.”

Over Diabetes 24/7
Diabetes 24/7 is een project van het Platform Wereld Diabetes Dag. Het Platform Wereld Diabetes Dag bestaat uit: Nederlandse Diabetes Federatie, Diabetesvereniging Nederland en Diabetes Fonds. Kijk op www.werelddiabetesdag.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over de fotowedstrijd ga naar www.diabetes24-7.nl Voor het aanvragen van gratis posters en flyers, stuur een e-mail naar info@diabetes24-7.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.