Wandeltest voor diabetespatiënten

wandelenDiabetespatiënten kunnen op donderdag 1 juli meedoen aan een wandeltest op de atletiekbaan van Hollandia. De wandeltest wordt georganiseerd in het kader van het project Diabetes in Beweging! van het gemeentelijke Sportopbouwwerk en Diabetes Zorgsysteem West-Friesland. Sport Wandel School West-Friesland neemt de wandeltest af. Aanmelden kan tot 29 juni.

De maand juni staat in het teken van het project Diabetes in Beweging!. Vier weken lang kunnen mensen met diabetes type 2 meedoen aan een beweegprogramma waarmee zij effectief aan hun gezondheid werken. Ter afsluiting van het project is de wandeltest georganiseerd. Elke diabetespatiënt uit Hoorn kan daar aan meedoen, ongeacht of hij/zij mee heeft gedaan aan het beweegtraject.

Wandeltest
Door mee te doen aan de 2-kilometerwandeltest meet u uw uithoudingsvermogen. Deze test is speciaal ontwikkeld voor mensen tussen de 50 en 80 jaar of mensen met overgewicht die na lange tijd weer iets aan lichaamsbeweging willen doen. Tijdens de test wandelt u zo snel mogelijk in één tempo 2 kilometer. Aan de finish worden uw hartslag en wandeltijd genoteerd. U behaalt dan een fitness-score, die gerelateerd is aan de gemiddelde prestatie van mensen van uw leeftijd. Na enkele dagen ontvangt u een uitgebreid verslag van uw conditie, aangevuld met een gericht wandel- en trainingsadvies.

Aanmelden
Wanneer u aan de wandeltest mee wilt doen, betaalt u een kleine bijdrage van 2,50 ter vergoeding van de onkosten. De test start om 13.00 uur op de atletiekbaan van Hollandia (blauwe Berg). U kunt zich tot uiterlijk 29 juni aanmelden voor deze test. Voor aanmelding en informatie belt u naar het sportopbouwwerk, tel. 0229 252620.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.