Pensystemen sanofi-aventis

OptiPen Pro 1Vanaf 1 juli 2010 wordt een aantal navulbare pensystemen voor de toediening van insuline van sanofi-aventis niet meer geleverd. Pensystemen die niet meer nieuw geleverd worden zijn: OptiPen Pro 1, Autopen 24 en OptiClik.

De nieuw geïntroduceerde ClikSTAR zal deze systemen vervangen. Als u een van de drie systemen gebruikt, kunt u dat na 1 juli blijven doen. Als u echter na deze datum een nieuwe pen nodig heeft, zult u moeten overstappen naar de ClikSTAR, SoloSTAR of OptiSet. Voor mensen die voorgevulde pensystemen gebruiken, verandert er niets.

Waarom?
De reden hiervoor is dat er door de jaren heen veel pensystemen op de markt zijn verschenen. Om het overzicht voor zowel u als uw behandelaar te bewaren worden de oudere pensystemen niet meer geleverd. Door de introductie van de nieuwste generatie pensystemen (SoloSTAR® en de ClikSTAR®) is er voor u een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk alternatief beschikbaar.

Gebruikt u insuline van sanofi-aventis in combinatie met een Autopen® 24, OptiClik® of OptiPen®Pro 1 neem dan contact op met uw behandelaar of apotheek.

Bron: sanofi-aventis en dvn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.