DVN is tegen eigen bijdrage voor diëtist

Diabetesvereniging NederlandMinister Klink van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) wil een eigen bijdrage van 10 euro invoeren voor dieetadvisering. Nu is het nog zo dat hulp van een diëtist via de basisverzekering voor 4 uur per jaar vergoed wordt. Als het aan minister Klink ligt, gaat u dus zelf 10 euro per consult betalen. Het ontwerpbesluit voor deze maatregel wordt op 29 juni besproken in de Vaste Kamercommissie voor VWS.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is tegen een eigen bijdrage voor hulp van de diëtist. DVN pleit er bij de minister en de Vaste Kamercommissie voor dat het ontwerpbesluit niet wordt aangenomen.

Belangrijkste reden daarvoor is de drempel die een eigen bijdrage opwerpt om gebruik te maken van de begeleiding van een diëtist, zeker voor mensen met een smalle beurs. Juist bij diabetes type 2 is begeleiding van een diëtist cruciaal, voor het verbeteren van de leefstijl.

DVN heeft uiteengezet waarom zij tegen het voorstel van de minister is, lees het volledige standpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.