Nationale Diabetes Erfelijkheidstest moet mensen bewust maken van hun kans op diabetes

diabetes erfelijkheidstestGisteren startte het Diabetes Fonds een landelijke campagne om bloedverwanten van mensen met diabetes type 2 te wijzen op hun verhoogde kans om ook diabetes type 2 te krijgen. In Nederland hebben bijna een miljoen mensen diabetes, 90% daarvan heeft diabetes type 2. Zij hebben samen ruim 2 miljoen bloedverwanten (kind, broer of zus) die een hoger risico lopen om de ziekte ook te krijgen. Hoe hoog hun risico is, kunnen familieleden berekenen met de Nationale Diabetes Erfelijkheidstest op www.diabetesfonds.nl. Nadat het risico helder is, krijgen zij een advies hoe diabetes type 2 te voorkomen is.

Uit onderzoek dat het Diabetes Fonds in 2009 deed, bleek dat slechts een derde van de bloedverwanten weet dat er een verhoogd risico is op diabetes type 2. Voor bloedverwanten is het belangrijk dat zij hun risico kennen. Omdat diabetes type 2 te voorkomen is. Bloedverwanten moeten weten dat zij hun risico met de helft kunnen verkleinen door voldoende te bewegen, gezond te eten en een gezond gewicht te hebben.

3 antwoorden op “Nationale Diabetes Erfelijkheidstest moet mensen bewust maken van hun kans op diabetes”

  1. ik heb diabetes 2 erflijk mijn familie heeft het ik hou mij goed aan mijn dieet en spuit 4.maal per dag inseline nu heb ik een vraag ik heb een dikke buik en dat komt zeggen ze van inseline spuiten omdat ik driemaal in mijn buik moet spuiten ik heb daar zo,n hekel aanis daar iets aan te doen graag een antwoordt mijn hartelijke dank groetjes corrie

  2. onze zoon heeft sinds een tijdje een insuflon in zijn been, het is een soort infuus slangetje, en daar spuit hij de insuline in.
    Hij vindt het een hele fijne oplossing, zo hoeft hij maar 1 maal in de 4 dagen het slangetje te verwisselen, en niet meer 4 tot 7 keer per dag in zijn been te spuiten.
    voor het inbrengen van de insuflon gebruikt hij ook nog eens een verdovende zalf (Emla), en voelt daar dus helemaal niks van.

    misschien is dit wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.