World Kidney Day in teken van diabetes

diabetesDe vijfde editie van World Kidney Day staat donderdag in het teken van diabetes. Deze ziekte is namelijk een belangrijke oorzaak van nierfalen. De Nierstichting en het Nederlands Huisartsen Genootschap grijpen deze dag aan om alle huisartsen in Nederland de komende tijd via een informatiepakket te wijzen op de nieuwe richtlijnen voor controle en behandeling van nierschade.

,,Een regelmatige controle van de nierfunctie bij diabetespatiënten is belangrijk”, aldus Paul Beerkens, algemeen directeur van de Nierstichting. ,,Zo kan in veel gevallen worden voorkomen dat een diabetespatiënt ook nog nierpatiënt wordt.”

World Kidney Day wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van de Internationale Vereniging van Nierstichtingen, bedoeld om besef van de ernst van nierziektes te creëren.

Wereldwijd hebben meer dan 500 miljoen mensen last van nierschade, onder meer als gevolg van diabetes. Dit aantal stijgt volgens de Nierstichting jaarlijks met ruim 6 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.