Vrijdag 12 maart: sportmiddag voor tieners met diabetes

kinderdiabetesTieners met diabetes kunnen op vrijdag 12 maart in Sporthal Zwembadweg in Hoogeveen een contactmiddag bezoeken, die in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation wordt gehouden. Centraal staat het meedoen aan sport voor jongeren met suikerziekte. Dit is een voorloper van een samenwerkingsverband tussen regionale ziekenhuizen op het gebied van kinderdiabeteszorg.

Bas van de Goor zal, samen met Jeroen Flim, door middel van een presentatie nader ingaan op de relatie tussen sporten en diabetes. Vervolgens geeft hij een volleybalclinic, die wordt afgesloten met een volleybaltoernooi. Van de Goor heeft op internationaal topniveau gevolleybald. Jeroen Flim is actief sportbeoefenaar, met name voetbal en werkzaam voor de Bas van de Goor Foundation. Bas en Jeroen hebben beiden diabetes. De kinderdiabetesteams hopen met de organisatie van deze middag de tieners op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen. Zij komen op een sportieve manier in contact met ervaringsdeskundigen en kunnen van elkaar leren en tips uitwisselen. Vanuit de ziekenhuizen nemen kinderartsen, kinderdiabetesverpleegkundigen en andere disciplines deel aan deze middag. De aanvang is om 16.00 uur en het evenement duurt tot 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.