Weet jij het beter dan? Verbeter de diabeteszorg!

verbeter de diabeteszorgJouw kans om direct invloed te hebben op de diabeteszorg
Je herkent het gevoel vast wel. Je maakt deel uit van de diabeteszorg en hebt daarin een eigen rol. Als diabetespatiënt of zorgprofessional ‘doorloop’ je het hele medische traject omdat dat nu eenmaal zo is bepaald en historisch is gegroeid. Maar ongetwijfeld zijn er momenten in het zorgproces waarop je denkt:

Dit moet toch beter kunnen!
Je loopt tegen een muur op met een vraag, je komt niet verder met een probleem omdat het bijvoorbeeld buiten jouw verantwoordelijkheid valt. Of je ziet juist vanuit jouw ervaringspraktijk een enorme kans om de diabeteszorg te verbeteren.

Het Nationaal Actieprogramma Diabetes is op zoek naar goede ideeën en tips van diabetespatiënten én -professionals uit hun eigen praktijk. Met jullie inbreng hopen we een nieuwe kijk op de preventie & zorg ten aanzien van mensen met (een risico op) diabetes teweeg te brengen en richting te geven aan te nemen acties binnen het NAD.

Jouw gouden tip is geld waard
De twee beste ideeën maken een kans om door het NAD uitgewerkt te worden tot een projectvoorstel en om vervolgens uitgevoerd te worden. Het NAD adopteert als het ware jouw idee. Voor het opzetten van het projectvoorstel en het uitvoeren van het project is maximaal 2X € 50.000 ter beschikking gesteld. Voor de aandragers van de winnende ideeën, is er naast de eeuwige roem een leuke prijs te winnen.

Nationale Diabetes Dag
Op 26 maart wordt tijdens Nationale Diabetes Dag in de Jaarbeurs te Utrecht een eerste selectie gepresenteerd van de binnengekomen ideeën. De bezoekers van de NAD-middagbijeenkomst kunnen meepraten over het nut en haalbaarheid van een bepaald idee. De uiteindelijke winnaars worden op 17 juni tijdens de NAD-projectendag in Utrecht bekend gemaakt.

Deelname: Denk & doe mee!
Beschrijf in ongeveer 250 woorden welk idee je hebt of tegen welk verbeterpunt je aanloopt als professional of patiënt. Vertel zoveel mogelijk je eigen ervaring met je eigen woorden zodat de jury een goed beeld krijgt van de situatie. De deadline voor het inbrengen van jouw idee is 1 mei 2010. Maar, let op, onder de ideeën die vòòr 15 maart binnenkomen, verloten wij een aantal extra prijzen. Reageer dus snel!!

Meld je idee nu aan via het formulier op de website van het Nationaal Actieprogramma Diabetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.