Verband tussen Avandia en hartaanval vastgesteld?

avandiaAl in 2007 werden diabetespatiënten gewaarschuwd voor de gevolgen van het gebruik van diabetesmedicijn Avandia. Gebruikers van Avandia hadden mogelijk kans op een hartinfarct of andere, ernstige cardiologische afwijkingen. Nu heeft de New York Times een rapport in handen waarin het verband tussen Avandia en hartaanvallen wordt bevestigd.

Hundreds of people taking Avandia, a controversial diabetes medicine, needlessly suffer heart attacks and heart failure each month, according to confidential government reports that recommend the drug be removed from the market.

The reports, obtained by The New York Times, say that if every diabetic now taking Avandia were instead given a similar pill named Actos, about 500 heart attacks and 300 cases of heart failure would be averted every month because Avandia can hurt the heart. Avandia, intended to treat Type 2 diabetes, is known as rosiglitazone and was linked to 304 deaths during the third quarter of 2009.

Lees het volledige artikel op de New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.