Nieuwe voorlichtingsvideo Diabetes Risicotest

Kijk op DiabetesEr is sinds deze week een korte voorlichtingsvideo in vier talen over de Diabetes Risicotest beschikbaar. In de vier minuten durende video wordt duidelijk uitgelegd wat het belang is van de Diabetes Risicotest. U ziet waar die verkrijgbaar is en hoe u de test moet invullen. Ook de bijbehorende scores worden duidelijk toegelicht. De video stimuleert en helpt u de Diabetes Risicotest in te vullen. Alleen of samen met een zorgverlener of familielid – als een eerste stap om de kans op diabetes te verkleinen.

Diabetes Risicotest
De Diabetes Risicotest is een wetenschappelijk onderbouwde test. Aan de hand van zeven vragen wordt het risico op diabetes gemeten. Bij een score van 10 of hoger is het risico dat iemand diabetes krijgt of al heeft, groot. Kijk op Diabetes adviseert mensen met deze uitslag van de test naar de huisarts te gaan. Vroege opsporing van diabetes is belangrijk om complicaties voor te zijn. Bij een verhoogd risico kunnen mensen zelf veel doen om het risico op diabetes te verminderen.

Gezondheidswinst
Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op diabetes door het aanpassen van de leefstijl met de helft kan verminderen. Kleine aanpassingen kunnen al veel gezondheidswinst opleveren. Op die manier wordt het risico op diabetes gereduceerd en kunnen mensen langer genieten van hun gezondheid.

Beschikbaar in vier verschillende talen

De nieuwe video is in vier talen beschikbaar: Nederlands, Turks, Arabisch en Berbers. Er is gebruik gemaakt van beelden die toegelicht worden door een voice-over in de verschillende talen. Met behulp van de video is de Diabetes Risicotest nu voor iedereen gemakkelijk in te vullen. Alleen of samen met een familielid.

Waar te bekijken?
Op de website van de Diabetes Risicotest zijn buttons voor verschillende allochtone doelgroepen te vinden. Onder deze buttons kan de video in de eigen taal worden afgespeeld. De Diabetes Risicotest kan meteen online worden ingevuld. Deze is beschikbaar in het Nederlands en het Turks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.