Dolfijn kan resistentie tegen insuline uitschakelen

dolfijnDolfijnen blijken net als sommige mensen diabetes te hebben, maar de dieren beschikken over een gen waarmee ze de aandoening aan en uit kunnen zetten. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. Onderzoekers van de US National Marine Mammal Foundation hebben ontdekt dat tuimelaars ’s nachts resistent zijn tegen insuline, net als mensen met diabetes type II.

De dolfijnen beschikken echter over een genetisch mechanisme waarmee ze die resistentie aan en uit kunnen zetten. De onderzoekers hopen dat genetisch onderzoek ooit kan leiden tot een behandeling waarmee diabetes ook bij mensen kan worden ‘uitgeschakeld’.

Lees verder op nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.