Goede voornemens? Zoek een beweegmaatje!

Veel mensen hebben weer goede voornemens. Zoals ‘meer bewegen’, bij diabetes immers een belangrijk advies. Maak bewegen haalbaar en leuker met een beweegmaatje! Daar is een handige website voor, op initiatief van verschillende organisaties. Voor alle soorten beweging, leeftijden en conditieniveaus.

De kunst van goede voornemens in de praktijk brengen, is iets te doen waar je NU mee kunt beginnen. Kies het ‘kleinste’ voornemen dat je kunt bedenken, want dat zijn de dingen die meestal het beste resultaat opleveren. Bovendien geeft dat vertrouwen in jezelf. Zo creëer je een prettig gevoel over jezelf in plaats van een schuldgevoel. Begin met het maken van concrete afspraken met jezelf, maar bij voorkeur ook met anderen. Door anderen bij je voornemen te betrekken kunnen zij werken als een ‘een stok achter de deur’. 

Staat bewegen, sporten of afvallen op je lijstje? De gratis internetcommunity www.beweegmaatje.nl kan je dan een steuntje in de rug bieden. Beweegmaatje is een ontmoetingsplek voor mensen die meer willen sporten, bewegen of graag een paar kilootjes kwijt willen. Op de site staat ook een logboek dat je kunt bijhouden.

Op Beweegmaatje zijn inmiddels 9.000 mensen tussen de 16 en 80 jaar actief. Al deze mensen zoeken een maatje om hun doelen te realiseren. Op Beweegmaatje kun je aangeven voor welke sport of activiteit je iemand zoekt en je geeft aan wat je conditie is, op welk niveau je wilt sporten en met welke frequentie. Het systeem gaat dan automatisch op zoek naar iemand bij jou in de buurt die hetzelfde wil realiseren. Je krijgt, automatisch bericht als er één of meerdere matches zijn.

Vind je sporten in groepsverband gezelliger? Ook dat kun je vinden op Beweegmaatje! Er zijn meer dan 300 groepen die zich presenteren op de site en op zoek zijn naar deelnemers. Wanneer er geen groep voor je bij zit, kun je ook zelf een groep oprichten.

Beweegmaatje is een gratis internetcommunity ontwikkeld door het gezondheidsinstituut NIGZ , het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het ‘persoonlijke logboek’ is ontwikkeld in samenwerking met Actiefmet.nl. ActiefMET is sinds april 2009 online, heeft inmiddels 1.500 gebruikers en biedt ook de mogelijkheid om speciale trainingsprogramma’s te volgen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse.
[Diabetesfonds, NIGZ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.