Changing Diabetes Kerstactie 2009 van Novo Nordisk levert 36.776 euro op

kinderdiabetesDrie diabetesprojecten ontvangen steuntje in de rug
De Changing Diabetes Kerstactie van Novo Nordisk leverde dit jaar een recordbedrag van € 36.776,- op verdeeld onder de drie geselecteerde projecten, het Diabetic Children Health Center, de Atlas Diabetes Challenge en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’. Voor het vierde jaar achtereen organiseerde Novo Nordisk de Changing Diabetes Kerstactie waarmee het projecten op het gebied van diabeteszorg een hart onder de riem wil steken. Novo Nordisk ziet het als haar missie om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en draagt initiatieven op dit gebied een warm hart toe.

Diabetic Children Health Center in Rabat
De jaarlijkse kerstactie bestaat uit een intern en een extern deel. Voor de interne kerstactie onder medewerkers en zakelijke relaties werd dit jaar gekozen voor het Diabetic Children Health Center in Rabat, Marokko. Deze kliniek maakt deel uit van het Rabat Kinderziekenhuis en heeft tot doel de medische en sociale gevolgen van diabetes voor kinderen te beperken. Het aantal kinderen dat de kliniek bezoekt, is sinds de oprichting in 1986 opgelopen tot 1000. Om de voorzieningen ook mee te laten groeien is geld nodig. Daarom hebben de medewerkers en veel zakelijke relaties van Novo Nordisk een donatie gedaan voor dit project. De opbrengst van deze interne actie is ook een recordbedrag van € 27.746,- geworden.

Atlas Diabetes Challenge en ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’
De externe kerstactie omvat drie projecten die passen binnen de filosofie van Changing Diabetes. Relaties konden met een unieke inlogcode stemmen via een speciale website. Voor elke stem ontvangen de projecten een bedrag van € 15,- gedoneerd door Novo Nordisk. Naast het Diabetic Children Health Center in Rabat, dat dankzij deze actie nog eens € 5.205,- ontvangt, waren dit jaar de Atlas Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation en de website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ van het VU medisch centrum in Amsterdam geselecteerd.

De Atlas Diabetes Challenge, waarvoor 15 mensen met diabetes type 2 de top van de hoogste berg van Noord-Afrika willen bereiken, ontvangt een bedrag van € 1.320,-. Het doel van de Challenge is tweeledig: De Bas van de Goor Foundation wil met dit initiatief mensen met diabetes type 2 stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. Maar daarnaast wordt er tijdens de Challenge wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op mensen met diabetes type 2.

De website ‘Beter omgaan met je tiener met diabetes’ krijgt dankzij de kerstactie een bedrag van € 2.505,- voor de realisatie van de website. Dit initiatief van het VU Medisch Centrum ondersteunt ouders van tieners met diabetes in de onderlinge omgang.
[Novo Nordisk]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.