Beetje beweging helpt bij overgewicht en diabetes

Vier keer per week een halfuurtje sport verbetert al de gezondheid van jongeren met overgewicht, dat blijkt uit onderzoek.

Diabetes
Dat beetje sport maakt de jongeren niet slanker, maar het vermindert wel de kans op diabetes en doet het vet rond de organen afnemen. Ongeveer 20 procent van de Europese adolescenten is te dik, dit vormt het grootste gezondheidsrisico voor hen, waardoor ze meer kans op diabetes lopen.

Lopen en fietsen
Goede bewegingsvormen voor jongeren om hun kans op diabetes te beperken zijn lopen of fietsen, dan hoeven ze zelfs niet minder te eten. Minder efficiënt is krachttraining, dit doet je spierkracht toenemen, maar vermindert dus niet het vetpercentage of de kans op diabetes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.