Vergoedingen diabetes hulpmiddelen 2010 bij Unive

diabetesDe vergoeding voor diabetes hulpmiddelen vanuit de basisverzekering blijft in 2010 hetzelfde als in 2009. Voor deze vergoedingen geldt géén eigen bijdrage. Wel is het mogelijk dat dit onder uw eigen risico valt. In 2010 is het wettelijk verplichte eigen risico € 165,-.
Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u in 2010 een aanvullende vergoeding voor diabeteshulpmiddelen bij Unive.

Vergoeding vanuit de basisverzekering 2010
De vergoeding voor diabeteshulpmiddelen uit de basisverzekering blijft hetzelfde als in 2009. Voor vergoeding uit de basisverzekering is een voorschrift arts noodzakelijk. De volgende drie groepen patiënten behouden vanuit de basisverzekering de genoemde vergoedingen in 2010:

  1. Insuline gebruikende diabeten krijgen diabetes testmaterialen volledig vergoed
  2. Diabeten die nagenoeg zijn uitbehandeld met orale middelen en waarvoor dus insuline overwogen wordt, krijgen eenmalig 100 strips en lancetten vergoed en een bloedglucosemeter met prikpen.
  3. Diabeten die hun bloedglucose laten controleren bij huisarts of diabetesverpleegkundige, hoeven hiervoor geen eigen bijdrage te betalen.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering 2010
Diabeten die niet tot bovengenoemde drie groepen behoren kregen voorheen geen strips vergoed. Vanaf 2010 is er echter in onze aanvullende verzekeringen een vergoeding opgenomen voor diabetes hulpmiddelen. Heeft u een aanvullende verzekering, dan krijgt u een vergoeding voor de volgende materialen:

  • Een bloedglucosemeter (startpakket), u betaalt hiervoor slechts een eigen bijdrage van € 10
  • 50 Teststrips, u betaalt hiervoor slechts een eigen bijdrage van € 15 plus de verzendkosten.

Deze hulpmiddelen zijn uitsluitend verkrijgbaar via de diabetes-voorkeurleverancier van Unive. Hiervoor is geen voorschrift van uw art noodzakelijk.
Raadpleeg voor de exacte aanspraken onze verzekeringsvoorwaarden van Unive.
[Unive]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.