Gezocht: kandidaten voor achtste EADV-Award

De achtste EADV-Award wordt uitgereikt tijdens het komende landelijke EADV-congres op 17 maart 2011. Het is nu mogelijk kandidaten voor te dragen voor deze prestigieuze prijs, die iedere twee jaar wordt toegekend. De EADV-Award is bedoeld voor een diabetesverpleegkundige die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt binnen de diabeteszorg.

Om in aanmerking te komen voor de EADV-Award moet de aanvraag schriftelijk (maximaal drie A4-tjes) worden ingediend, voorzien van twee referenten en een duidelijk omschreven motivatie. Kandidaten kunnen worden voorgedragen door collega’s, artsen, diabetesteams, mensen met diabetes, hoofden van afdelingen etc. De kandidaat dient een geregistreerd lid te zijn van de EADV en de activiteiten van de voorgedragen diabetesverpleegkundige:

  • leveren een duidelijke bijdrage aan het vak van diabetesverpleegkundige;
  • zijn aantoonbaar innovatief binnen de diabeteszorg;
  • dienen toepasbaar te zijn in heel Nederland.

De EADV-Award commissie selecteert maximaal drie kandidaten die worden genomineerd. De voorzitter van de commissie is Ida Wijsman-van Hummel, diabetesverpleegkundige in de Gelre Ziekenhuizen locatie Zutphen. De andere commissieleden zijn Jan Brouwer (namens de DVN), dr. Lammy Elving (internist-diabetoloog), Pieter Stehouwer (Novo Nordisk B.V.) en Yvonne Wils (namens EADV). De prijs wordt beschikbaar gesteld door Novo Nordisk B.V. en bestaat uit een geldbedrag van twaalfhonderd euro, te besteden aan de diabeteszorg. Tevens ontvangen de winnaar en de genomineerden een certificaat.

Eerdere winnaars:
Op 14 november 2008 ging de EADV-Award naar Winnie van El, die als nurse practitioner in het Universitair Medisch Centrum Groningen baanbrekend werk verzet, onder meer op het gebied van diabetes en nierfalen. De twee andere genomineerden in 2008 waren Anneke Goedhart (Zevenaar) en Anita van Linde-Koning (Zwolle). In de jaren daarvoor werd de EADV-Award overhandigd aan Paula Boelen-van Dul­ken (Heemstede, 2000), Marianne van de Wetering (Leiden, 2001), Harma Israël-Bultman (Zwolle, 200­2), Ineke van der Meché-van Holsteijn (Den Haag, 2003), Géke Hems (Eindhoven, 2004) en Hanneke Hortensius (Rotterdam, 2005). Vanaf 2007 wordt de EADV-Award niet langer jaarlijks, maar eenmaal per twee jaar toegekend.

“De EADV-Award draagt zeker bij aan de professionalisering van het vak van diabetesverpleegkundige. Dankzij deze prijs en alle publiciteit wordt het vak van diabetesverpleegkundige stevig op de kaart gezet”, aldus commissievoorzitter Ida Wijsman. “De diabeteszorg en daarmee ook het vak van de diabetesverpleegkundige hebben zich de laatste jaren in een snel tempo ontwikkeld. Binnen de beroepsgroep zijn er verpleegkundigen die hierin een voortrekkersrol hebben. Wij willen de werkzaamheden van deze verpleegkundigen toegankelijker maken voor de collega’s en de verpleegkundigen zelf eens op een feestelijke manier in het zonnetje zetten.”

Kandidaten voor de EADV-Award kunnen worden voorgedragen bij de voorzitter van de EADV-Award commissie,
e-mail i.wijsman@gelre.nl. Of per brief aan Ida Wijsman-van Hummel, p/a Gelre Ziekenhuizen, locatie Zutphen, postbus 9020, 7200 GZ Zutphen.
Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met Ida Wijsman, telefoon (0575) 592365.
[EADV]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.