Diabetesvereniging Nederland breidt aantal kinder- en jongerenactiviteiten uit

kinderdiabetesDiabetesvereniging Nederland (DVN) blijft kinderen met diabetes begeleiden en steunen. Daartoe organiseert DVN opnieuw diverse zomer- en winteractiviteiten voor de jeugd, zelfs in een grotere variatie dan voorheen. Voor 2010 start de inschrijving op korte termijn. DVN zal ook de werving van vrijwillige begeleiding door ouders, verzorgers, jongeren met diabetes, diabetesverpleegkundigen en kinderartsen weer opzetten.

In de afgelopen periode hebben diverse kinder- en jongerenactiviteiten plaatsgevonden, zoals de zomerkampen en het skikamp. Ook de Sugarkids Stranddag was weer een groot feest. DVN wil deze activiteiten blijven organiseren en zelfs de keuze in de kinder- en jongerenkampen uitbreiden. Zo is er een samenwerkingsverband tot stand gekomen met Xapp en Vinea, twee organisatoren van zomerkampen met een of meer thema’s. Voor deze partijen is het voor het eerst dat ze kinderen met diabetes begeleiden. DVN zal daarom de nodige medische begeleiding verzorgen.

DVN: zoveel mogelijk kinderen doen mee
DVN biedt met deze nieuwe partners meer mogelijkheden voor kinderen. Er komen meer plaatsen waardoor meer kinderen met diabetes kunnen deelnemen. DVN waarborgt de kwaliteit, onder andere door een gerichte scholing van vrijwillige begeleiders te verplichten. Zo kan de gewaardeerde educatieve waarde van diabetesactiviteiten voor kinderen gegarandeerd blijven. Onder regie van DVN worden de activiteiten door de ervaren externe partijen uitgevoerd. Hiermee behaalt DVN tevens een kostenbesparing. De medische verantwoordelijkheid blijft bij bevoegde medici. Zij worden door DVN apart uitgenodigd om deel te nemen aan de kampen.

Januari 2010: Skikamp
Het was al langer bekend dat de eerstkomende activiteit, het jaarlijkse skikamp, in januari aanstaande doorgaat. De inschrijving hiervoor is inmiddels afgerond. DVN zal regelmatig melding maken van de ontwikkelingen op het gebied van de kinder- en jongerenactiviteiten via deze website.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.