Curavista introduceert het BIS voor diabetes en CVRM

Behandelplan in combinatie met zelfmanagement Op maat te maken voor Zorggroepen, Maatschappen en ZBC’s
Behandelplan
Een behandelplan kent vijf elementen: laboratorium-uitslagen en streefwaarden; voorschrift(en); dagboeken die per individu geactiveerd kunnen worden; algemene afspraken (voorgeprogrammeerd, aanvinken); individuele afspraken (vrije tekst).

Optioneel is de invoer van de Minimale Data Set (MDS kan ook in HIS worden ingevoerd).

Elk behandelplan is: aanpasbaar in de loop van de tijd (bijv. streefwaarden bijstellen, afspraken aanpassen); raadpleegbaar door de patiënt in zijn dossier (niet wijzigbaar door de patiënt); in te lezen in het HIS /AIS / ZIS (via Zorgmail, MEDVRI).

Zelfmanagement patiënt
Nadat het behandelplan is vastgesteld, begint het zelfmanagement op basis van: input door de patiënt; feedback voor de patiënt; interactie tussen patiënt en zorgverlener(s). Elk element wordt op verschillende manieren ingevuld.

Input door de patiënt bijhouden van één of meer dagboeken (afhankelijk van het individu) vaststellen van een persoonlijk doel bijhouden van medicatiegebruik in medicatiedossier

Feedback voor de patiënt (geautomatiseerd) e-learning door tijdens het invullen van de dagboeken, direct advies te krijgen (pop-ups met toelichtende teksten) of links naar informatie. grafische voortgangsrapportage (staafdiagrammen, grafieken etc.)

Interactie tussen patiënt en zorgverlener beiden zien het behandelplan en voortgangsrapportage van de patiënt; communicatie op het spreekuur over de voortgang; tussentijdse communicatie via het eConsult. Te starten door arts en door patiënt.

De behandelaar heeft via een eigen account toegang tot de dagboeken en kan waar gewenst bijsturen. Het initiatief voor het bijsturen kan komen van de patiënt, door een vraag te stellen via het eConsult. Op het moment dat de behandelaar antwoord, stuurt deze een kopie van de vraag en het antwoord naar het HIS/AIS/ZIS. Het HIS/AIS/ZIS is daarmee up-to-date en bovendien kunnen de werkzaamheden worden gedeclareerd cf. de afspraken met de zorgverzekeraar. Indien gewenst kunnen ook (delen van) het behandelplan naar het HIS/AIS/ZIS worden gestuurd.

Meerdere zorgverleners
Het is mogelijk meerdere zorgverleners in het dossier van de patiënt te laten kijken. Iedere zorgverlener heeft een eigen account en heeft toegang tot zijn eigen patiëntenpopulatie. Zorgverleners kunnen intercollegiaal consulten uitwisselen of een eigen behandelplan toevoegen.

Uw eigen versie?
Het is mogelijk de aanmelding en inlog via uw eigen webpagina te regelen. Dat betekent dat de patiënt inlogt via de eigen website van de praktijk. Verder is het mogelijk dat de behandelaar korte extra informatie aan diens patiënten aanbiedt (bijv. een patiëntenbrief). Deze informatie wordt via een banner aangekondigd en de patiënt wordt via een link naar de betrokken webpagina gerouteerd.

Het is mogelijk om eigen wensen toe te voegen.Het behandelplan en zelfmanagement worden aangepast aan de lokale procedures, protocollen en werkafspraken. Daarmee ontwerpt u een eigen aanbod voor uw patiëntenpopulatie.
[persbericht Curavista]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.