Wereldwijd 285 miljoen diabetici

Wereldwijd lijden volgens de Internationale Diabetes Federatie 285 miljoen mensen aan suikerziekte. Vier miljoen mensen sterven elk jaar aan diabetes. De epidemie is buiten controle geraakt, zei federatievoorzitter professor Jean Claude Mbanya dinsdag in een mededeling ter gelegenheid van het 20ste mondiaal diabetescongres in het Canadese Montreal.

Zeven procent van de wereldbevolking is door een storing van de stofwisseling getroffen, die verband houdt met de westerse levensstijl. De hoogste diabetescijfers hebben Noord-Amerika met 10,2 procent en het Midden-Oosten met 9,3 procent van de bevolking. Meer dan de helft van alle patiënten is tussen de 20 en 60 jaar oud. De afgelopen jaren is het geschatte aantal suikerzieken drastisch gestegen. In 1985 gingen de experten uit van een 30 miljoen diabetici wereldwijd. Vijftien jaar later al was dat aantal verhoogd tot ongeveer 150 miljoen. Tegen 2030 zouden er mogelijk 435 miljoen diabetespatiënten zijn, zo vreest de federatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.