Diabetesonderzoek onder tienduizend Maastrichtenaren

De universiteit en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht starten volgend jaar met een grootschalig onderzoek naar diabetes. Tienduizend veertig-pulussers uit Maastricht en het Heuvelland doen aan die studie mee. Het onderzoek duurt tien jaar en biedt werk aan zo’n 250 mensen.

In het onderzoek wordt gekeken naar de relatie tussen suikerziekte (diabetes) en andere ziekten. De helft van de deelnemers aan het onderzoek is zelf diabetespatiënt. Gezondheid, leefstijl en geestelijke gesteldheid worden in kaart gebracht en mensen krijgen gedurende de tien jaar ook tips voor het aanpassen van hun leefstijl als dat nodig is. Het gaat volgens de initiatiefnemers om het grootste onderzoek ter wereld in deze vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.