Saxagliptine goedgekeurd voor behandeling diabetes

De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) heeft goedkeuring gegeven aan het gebruik van Saxagliptine (Onglyza) voor de behandeling van diabetes type 2 bij volwassenen.

DPP-4 remmers
Het middel, op de markt gebracht door AstraZeneca en Bristol-Myers Squibb, is goedgekeurd in een dosering van eenmaal daags één tablet. Het behoort tot de klasse van DPP-4 remmers, waartoe ook middelen als sitagliptine (Januvia) behoren.

Cardiovasculaire incidenten
Er is geen vergroot risico op cardiovasculaire problemen bij patiënten in een laag-risico-groep, maar de FDA wil wel dat de farmaceuten na de lancering nog onderzoeken uitvoeren onder een groep patiënten met een verhoogd risico op cardiovasculaire incidenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.