Brochure voor mensen met overgewicht en diabetes – Oost en West Beweegt!

Het lijkt een open deur intrappen: als je overgewicht hebt, moet je bewegen. Maar zo simpel is het niet altijd. Mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus hebben te maken met beperkingen en risico’s bij sport- en bewegingsactiviteiten. Sporten is gezond, maar deze groep heeft vaak gespecialiseerde begeleiding nodig. Oost en West Beweegt! is er om deze mensen op weg te helpen.

Oost en West Beweegt! is een gids met adressen van gespecialiseerde organisaties die sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden voor mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus. Huisartsen en praktijkondersteuners krijgen de gids toegestuurd. Zij kunnen de gids gebruiken om patiënten te begeleiden en verwijzen. De Huisartsen en praktijkondersteuners ontvangen ook een niveaukaart, waarop staat vermeld welk niveau de betreffende patiënt precies nodig heeft. De sportvereniging, het fitnesscentrum of de fysiotherapeut heeft dan meteen de juiste informatie en weet wat de klant wel en niet mag/kan.

Amsterdam wil komen tot een structuur, waarbij mensen met overgewicht en/of diabetes mellitus kunnen rekenen op specialistische ondersteuning en begeleiding. Al ruim 90 (sport)organisaties hebben hiertoe een bijscholingscursus gevolgd. In oktober start een nieuwe cursus, nu specifiek gericht op fitnesscentra.

Oost en West Beweegt! wordt verspreid via huisartspraktijken, gezondheidscentra en voorlichtingscentra in ziekenhuizen. Geïnteresseerden kunnen de gids ook gratis aanvragen bij de afdeling Sport van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Via telefoonnummer 020 – 251 8200 of per e-mail sportservice@dmo.amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.