Neem deel aan internetprogramma tegen depressie bij diabetes

Veel mensen met diabetes hebben last van depressie. Het VUmc onderzoekt een nieuw beleidingsprogramma via internet, voor mensen met diabetes en depressie. Tot uiterlijk 31 augustus kunnen mensen zich nog inschrijven. Deelname is kosteloos.

Lang niet altijd wordt bij mensen met diabetes een depressie herkend, of zoekt men er hulp voor. Om die drempel te verlagen heeft het VUmc, onder leiding van Prof. dr. Frank Snoek, een begeleidingsprogramma ontwikkeld dat via internet wordt aangeboden.

Het Diabetes Fonds betaalt het onderzoek. Mensen met diabetes van 18 jaar en ouder die last hebben van somberheid en depressiviteit kunnen kosteloos meedoen. Het onderzoek loopt nog een paar maanden en tot 31 augustus kunnen er nog deelnemers bij komen. Voor informatie en inschrijven: www.diabetergestemd.nl

In Nederland is één op de tien mensen met diabetes depressief. Dat is tweemaal zo veel als mensen zonder diabetes. Mensen met diabetes en depressieve klachten vinden vaak moeilijk hulp. Om hen te helpen, heeft het VUmc samen met het Trimbos Instituut een begeleidingsprogramma via internet ontwikkeld, met geld van het Diabetes Fonds.

2 antwoorden op “Neem deel aan internetprogramma tegen depressie bij diabetes”

  1. Reeds 2 maal heb ik geprobeerd om mijzelf in te schrijven, daar ik wel wat hulp kan gebruiken.
    Maar omdat ik antidepresiva slik ben ik al op voorhand uitgesloten, heel jammer.
    Gaat het alleen om het onderzoek of ook om de mens met diabetes.
    Voel me vaak een roepende in de woestijn wat depressiegevoelens betreft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.