Diabetesvereniging Nederland vernieuwt interne organisatie

Een meerderheid van de afdelingen van Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft ingestemd met het voorstel om de interne verenigingsstructuur aan te passen. Dit gebeurde tijdens een goed bezochte Ledenraadvergadering afgelopen zaterdag.

DVN heeft straks geen afdelingen meer, maar 21 regio’s. Deze regio’s gaan de missie van DVN ‘strijden voor goede zorg en een beter leven voor iedereen met diabetes’ ten uitvoer brengen. Door de gestroomlijnde bestuurlijke opzet kan de belangenbehartiging beter uitgewerkt worden, zowel centraal als regionaal. Hierin zullen de vrijwillige bestuurders in de regio’s worden bijgestaan door de medewerkers van het Centraal Bureau en door vrijwilligers die getraind zijn in het onderhandelen over goede zorg met zorgverleners en -verzekeraars.

In 2010 viert Diabetesvereniging Nederland haar 65-jarig bestaan. Met deze stap wil de patiëntenorganisatie klaar zijn voor de toekomst. Een toekomst waarin zij woordvoerder en vakbond wil blijven voor alle mensen met diabetes. DVN verwacht de nieuwe structuur in 2010, samen met de huidige afdelingen, ingericht te hebben.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.