Nijmegen krijgt online poli voor kinderen met diabetes

Kinder Diabetes Centrum NijmegenHet Canisius-Wilhelmina Ziekenuis en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen openen komende dinsdag het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen. Onderdeel van het centrum is een onlinepoli waar diabetespatiëntjes vanaf twaalf jaar kunnen chatten met elkaar en met hun dokter en verpleegkundigen.

Nederland telt ongeveer vijfduizend kinderen met diabetes en er komen ieder jaar 250 nieuwe patiënten bij. Het nieuwe centrum in Nijmegen gaat jaarlijks driehonderd kinderen behandelen. De onlinepoli krijgt de toepasselijke naam Suikerplein. Het is een afgeschermde, virtuele ontmoetingsplek waar de kinderen ervaringen kunnen delen via chat en mail.

De jonge patiënten kunnen ook op elk gewenst moment vragen stellen aan hun behandelaars. De digitale poli omvat verder rubrieken als spuiten en prikken, diabetes op school en diabetes en ouders.

Het Nijmeegse diabetescentrum verwacht dat kinderen door laagdrempelig contact met lotgenoten en behandelaars nog beter leren omgaan met hun ziekte. Dat kan een positief effect hebben op de gezondheid, aldus een woordvoerster.
[Automatiseringsgids]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.