Boek over niertransplantatie als gevolg van diabetes

boek Het leven met een transplantatie - niemand kan het je lerenErna Van de Zande heeft een tweede boek geschreven over diabetes en (nier)transplantatie, twee zaken waar zij al lang mee te maken heeft. Ze hoopt dat de onderwerpen transplantatie en donatie hiermee makkelijker bespreekbaar worden.

In het boek Het leven met een transplantatie – niemand kan het je leren beschrijft Erna hoe zij ermee omgaat. Zij probeert op deze manier het onderwerp bespreekbaar te maken. Vooral voor de familie die op een heel moeilijk moment moet beslissen of een overledene donor zal zijn. In 2003 schreef Van de Zande haar eerste boek, onder de titel Van diabetes tot transplantatie.

Het boek ligt vanaf begin mei in de winkel. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten vzw en de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.