Zuid Aziaten maken vier keer meer kans op suikerziekte

Indiërs houden van zoetigheid en eten ook nog laat op de avond gerechten die vaak erg vettig zijn. Voor de gezondheid zijn deze gewoontes niet bevorderlijk. Uit onderzoek gedaan in Groot Brittannië blijkt nu ook dat onder de Britse bevolking het vooral de Zuid Aziaten zijn die aan diabetes lijden.

Inwoners afkomstig uit India, Pakistan of Bangladesh maken tot vier keer meer kans om de ziekte te krijgen. Nog schokkender is dat terwijl ze dezelfde behandeling ontvingen als andere Britten ze vaak eerder complicaties ontwikkelen. Nu het onderzoek van de universiteiten van Edinburgh en Dundee dit verschijnsel hebben vastgesteld kan er gekeken worden naar de oorzaak en om een betere behandelmethode te ontwikkelen.
[india.blog.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.