Tv-uitzending over diabetes

Op donderdag 26 maart besteedt Omroep MAX een hele uitzending aan diabetes. In Nederland krijgen 200 mensen per dag diabetes. Het kan iedereen overkomen. De ernst ervan wordt nog te vaak onderschat In Tijd voor MAX (Ned. 2, 17.35 uur) vertellen mensen met diabetes hoe ze met hun ziekte omgaan en waar ze tegenaan lopen.

Aan bod komt onder andere een gezin uit Rotterdam waarvan zowel de moeder als haar beide kinderen diabetes hebben. Ook is een jonge vrouw van 28 jaar aan het woord die net de diagnose ‘diabetes’ heeft gekregen. Drie jonge tieners met diabetes type 1 vertellen dat ze ‘soms chagrijnig en moe zijn van de diabetes’. Deze verhalen vormen de rode draad van de uitzending, een initiatief van het Diabetes Fonds.

Tijd voor MAX
Donderdag 26 maart 2009
17.35 – 18.25 uur, Ned 2

Herhaling
Vrijdag 27 maart 2009
11.10 – 12.00 uur, Ned 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.