Lancering GRIP Sugarkids

GRIP SugarkidsDeze week heeft Diabetesvereniging Nederland (DVN) in samenwerking met farmaceut sanofi-aventis het online zelfmanagementprogramma GRIP® Sugarkids voor kinderen met diabetes van 7 tot en met 11 jaar geïntroduceerd.

Hoewel diabetes op het leven van deze kinderen impact heeft, schamen zij zich niet voor de ziekte en hebben zij grote behoefte aan zelfstandigheid. Kinderen met diabetes willen graag zelf leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren, zo blijkt uit recent onderzoek dat vandaag gepresenteerd wordt.

Via het online zelfmanagement programma kunnen kinderen met diabetes gamen en leren tegelijk, een dagboek bijhouden en dit gebruiken in de communicatie met leeftijdgenoten, de arts en volwassenen.

Meer informatie over GRIP® Sugarkids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.