Diabetes kinderpersconferentie

Woensdag 18 maart vragen Diabetesvereniging Nederland en sanofi-aventis aandacht voor kinderen met diabetes. Dit gebeurt door middel van een kinderpersconferentie. Deze wordt geleid door Nickelodeon presentatoren Terence Schreurs en Patrick Martens. De persconferentie vindt plaats in museum Corpus ‘Reis door de Mens’ te Leiden.

Momenteel wordt een unieke enquête gehouden onder kinderen met diabetes van 8 t/m 14 jaar. Deze geeft de mening weer van kinderen over de benadering en aanpak van diabetes en hoe dit beter kan. De uitkomst van deze enquête wordt tijdens de kinderpersconferentie besproken met kinderen en een kinderarts.

Tijdens deze persconferentie wordt bovendien een nieuw online diabetesspel gelanceerd. Dit spel biedt kinderen met diabetes, vriendjes, klasgenoten en volwassenen de mogelijkheid hun kennis en aanpak van diabetes te testen. Juffen, meesters en leerlingen van verschillende basisscholen doen deze dag mee aan de diabetes GRIP® battle in museum Corpus ‘Reis door de Mens’.

GRIP® is een Game ontwikkeld voor kinderen met diabetes type 1 en hun ouders. Dit zelfmanagement- en kennissysteem is bedoeld om kinderen en hun ouders beter grip te laten krijgen op diabetes. Vanaf 18 maart kan online de GRIP®game gespeeld worden via de site van Diabetesvereniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.