Afspraken over zorg voor diabetespatiënt

De besturen van ziekenhuis Gelderse Vallei en het Regionaal Overleg Huisartsen hebben een contract getekend voor samenwerking met betrekking tot diabeteszorg. De huisarts is de hoofdbehandelaar van patiënten met diabetes type 2. Dat is de afspraak tussen de huisartsen en de zorgverzekeraars.

Deze afspraak heeft geresulteerd in een diagnose-behandelcombinatie waarbij is bepaald welk pakket aan zorg jaarlijks aan de patiënt wordt verleend.

De diabeteszorg wordt door de huisarts gegeven en op onderdelen koopt de huisarts zorg in bij het ziekenhuis. Zo zijn er afspraken gemaakt over het maken van een jaarlijkse oogfoto door de oogarts en over samenwerking met internisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.