Zink verkleint mogelijk risico op diabetes type 2

Een hogere inname van het mineraal zink, geeft een daling van het risico op diabetes type 2 oplopend tot 28 procent. Dat blijkt uit The Harvard study. Voor deze studie zijn ruim 82.000 vrouwen tussen 33 en 60 jaar van de Nurses’ Health Study onderzocht.

Tijdens de 24 jaar dat het onderzoek duurde, kregen 6.030 vrouwen diabetes type 2.
Het wel/niet krijgen van diabetes is vergeleken met gevalideerde voedselconsumptie vragenlijsten. De onderzoekers concluderen dat vrouwen met de hoogste inname van zink, een 10 procent kleinere kans hadden op het ontwikkelen van diabetes. Rekening houdend met andere risicofactoren gaf analyse van de cijfers aan dat de kans op het krijgen van diabetes type 2 bij een hogere zinkinname tot 28 procent kan dalen. Wat precies het achterliggende mechnisme is, is niet duidelijk. Mogelijk is er geen causaal verband, geven de onderzoekers aan. Meer onderzoek is dus nodig.
[DiabetesCare]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.