Symposium: De diëtist, schakel in de diabetesketen

Op 23 april 2009 organiseren de Diabetes and Nutrition Organization (DNO), VDO Opleidings- en adviescentrum en het Instituut voor Paramedische Studies (IPS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een symposium over de rol en positie van de diëtist bij het realiseren van goede diabeteszorg.

Kwalitatief goede diabeteszorg is een speerpunt in het (preventie)beleid van VWS. Volgens de Zorgstandaard van de Nederlands Diabetes Federatie (NDF) kan ketenzorg kwalitatief goede diabeteszorg in praktijk brengen. De diëtist speelt hierin een wezenlijke rol. ‘Wat zijn actuele ontwikkelingen?’ en ‘Hoe gaat de nieuwe rol van de diëtist er uitzien in de diabetesketen?’ zijn vragen die centraal staan tijdens het symposium in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen.

Het symposium is bedoeld voor diëtisten die werkzaam zijn in de diabeteszorg, leden van diabetesteams of zorggroepen die met diëtisten samenwerken, medewerkers die verantwoordelijk zijn voor afstemming van diabeteszorg en docenten voeding en diëtetiek. Voor diëtisten wordt 5 punten accreditatie aangevraagd bij Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici.
Informatie, programma en aanmelding via: www.han.nl/symposiumdiabetes

[Diabetesfederatie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.