Doden in China door neppillen tegen diabetes

De Chinese overheid heeft artsen verboden een bepaald soort medicijn tegen diabetes uit te schrijven, nadat twee patiënten door een nepversie van het middel om het leven kwamen. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekend.

De slachtoffers gebruikten medicijnen die eruit zagen alsof ze door producent Guanxi Pignan gemaakt waren. Maar uit onderzoek bleek dat de pillen niet door dat bedrijf waren geproduceerd.

De overheid heeft alle medische bedrijven opgeroepen de pillen tegen diabetes van Guanxi Pignan te laten testen. Op die manier hopen de ambtenaren de neppillen van de markt te krijgen voor er nog meer slachtoffers vallen.
[nu.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.