Dikke kont biedt bescherming tegen diabetes

In het algemeen is overgewicht en vet geen goede zaak voor de gezondheid. Maar er zijn uitzonderingen, want er zijn vormen van vet die de mens beschermen tegen de steeds vaker voorkomende diabetes type 2. Vooral een dik achterwerk kan hier bescherming bieden. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

Uit het onderzoek, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Cell Metabolism, blijkt dat vet dat zich ophoopt rond de heupen of op het zitvlak enige bescherming kunnen bieden tegen suikerziekte. Een dikke kont is dus “gezond”… Dit in tegenstelling tot vet rond buik, wat juist de kans op ziektes als diabetes en op hartaandoeningen vergroot. Mensen met een peervormig lichaam, waarbij het vet zich vooral op de heupen en het achterwerk vastzet, zijn volgens vorsers aan Harvard medical School juist minder kwetsbaar voor diabetes type 2. En dat zou komen omdat dit vet vlak onder de huid zit, waardoor het gevoeliger is voor insuline, het hormoon dat ons bloedsuikerniveau regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.