Alliantie om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor diabetes

Het Mechelse biotechnologiebedrijf Galapagos heeft met het Amerikaanse Merck & Co een meerjarige alliantie gesloten om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor diabetes en obesitas. De som van de betalingen tijdens de ontwikkeling van de medicijnen kan oplopen tot meer dan 170 miljoen euro, aldus Galapagos.

Galapagos kreeg bij het tekenen van de overeenkomst al 1,5 miljoen euro cash van Merck. De Amerikanen krijgen de exclusieve optie om de kandidaat-medicijnen te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen.

“De alliantie met Merck op gebied van diabetes en obesitas laat de mogelijkheden van Galapagos zien om verder uit te breiden naar nieuwe ziektegebieden”, zegt CEO Onno van de Stolpe in een persbericht. Bij opening van de beurs in Brussel steeg het aandeel Galapagos onmiddellijk met meer dan 10 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.