Suikerarme banaan voor diabetici

Indiase wetenschappers hebben een banaan met minder suiker ontwikkeld. De banaan zou uitermate geschikt zijn voor mensen met diabetes. In deze nieuwe banaan vormt zich minder snel glucose.

Volgens de Indiase onderzoekers blijven alle andere ingrediënten in het nieuwe ras banaan geheel intact. Omdat de banaan minder suiker bevat, zitten er volgens de onderzoekers ook minder calorieën in.

Hoe hoog het suiker- en calorieëngehalte van de diabetenbanaan is, kunnen ze nog niet vertellen. “De banaan is nog in een experimentele fase”, stelt een van hen in The Hindu. De vrucht komt op zijn vroegst over een half jaar op de markt in India. [AGD]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.