Reactie Diabetesfonds op onrust over Crestor

CrestorIk had de reactie van het Diabetesfonds op de onrust rondom Crestor nog niet gezien, dus voor de volledigheid:

Het artikel creëert naar onze mening ten onrechte onrust over het gebruik van alle statines. Dit kan het zeer ongewenste effect hebben, dat mensen (met of zonder diabetes) op eigen initiatief stoppen met het innemen van hun medicijnen (statines). Met alle mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid van de gebruikers. Het Diabetes Fonds adviseert: Stop nooit op eigen beweging met uw medicijn, dit kan schadelijke gevolgen hebben. Overlegt u bij twijfel met uw huisarts.

Het Diabetes Fonds maakt zich wel zorgen over de in deze studie geconstateerde nadelige en onverwachte effecten van deze specifieke statine. Het Diabetes Fonds pleit voor nader onderzoek. Duidelijkheid is voor alle betrokken partijen noodzakelijk.

Zie ook:
Informatie voor patiënten over Crestor (rosuvastatine) en Diabetes
Reactie AstraZeneca op berichtgeving over Crestor
Cholesterolverlager Crestor zou diabetes veroorzaken

Eén antwoord op “Reactie Diabetesfonds op onrust over Crestor”

  1. ik had al veel gelezen over cresthor allemaal negatief ikzelf nam cresthor heb lichte diabetis gekregen had
    steeds bibberende spieren en een ondraagelijke spanning in mijn hoofd geheugen verlies enz enz dus alles wat die statinnes kunnen veroorzaken k ben er nu zo n 14 dagen mee gestopt afwachten wat het geeft
    dank u wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.