Koffie verlaagt kans op diabetes type 2

Regelmatig verschijnen er onderzoeken over de invloed van koffie op onze gezondheid. En het is soms toch wel verrassend dat juist een voedingsmiddel als koffie, waarvan iedereen gezondheidtechnisch gezien niet zo’n hoge pet opheeft, nu juist wél goed blijkt te zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat zware koffiedrinkers zo’n beetje de helft minder kans hebben op het ontwikkelen van diabetes in vergelijking met mensen die weinig tot geen koffie drinken, aldus Medicalfacts.

Wetenschappers denken dat koffie chemicaliën bevat die bloedsuikerverlagend werken. Bovendien heeft het een positieve werking op de stofwisseling waardoor een sluimerende diabetes nog even blijft sluimeren.

Mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 kunnen dat risico met 60 procent verminderen als ze geregeld koffie drinken in vergelijking met niet-koffiedrinkers. Koffiedrinkers hadden 60% minder kans op diabetes type 2 dan niet-koffiedrinkers. Dat verschil werd ook vastgesteld bij koffiedrinkers met een verhoogd risico op diabetes (met verstoorde glucosetolerantie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.