Symposium ‘BeweegKuur goed op weg naar basispakket’

BeweegkuurDe BeweegKuur in 2008: acht partners, zeven pilotregio’s, achthonderd deelnemers met (hoog risico op) diabetes type 2 en vijftig betrokken professionals. Het resultaat: een prototype dat getoetst is en nu nauw aansluit bij de ervaringen en wensen uit de praktijk. De nieuwe aanpak, een doorbraak in preventieland, werkt! De initiatiefnemers verwachten dat met de BeweegKuur voor mensen met diabetes mensen met een hoog risico op diabetes de kans op het daadwerkelijk krijgen van de ziekte kunnen halveren.

Het kabinet heeft groot vertrouwen in dit preventieprogramma om de diabetesepidemie af te remmen, getuige de opname in de beleidsagenda 2009. De BeweegKuur is klaar voor wetenschappelijk onderzoek vanaf 2009 naar de (kosten)effectiviteit. Voordat het zover is, organiseert het NISB een symposium: ‘BeweegKuur, goed op weg naar basispakket’.

Datum en locatie
Donderdag 11 december 2008, 9.30 tot 15.30 uur in het Corpus Experience Congress Centre in Oegstgeest.

Inhoud symposium

  • één pilot onder de loep: de ervaringen in de (huisartsen)praktijk
  • wat is de rol van gemeente, GGD, Regionale Ondersteunings Structuren en andere betrokkenen bij de BeweegKuur?
  • RIVM (Wanda Bemelmans) presenteert actueel rapport over effectiviteit van leefstijlinterventies
  • Universiteit van Maastricht (Stef Kremers) presenteert: Implementatie van de BeweegKuur: resultaten van de pilot-studie
  • discussies en vergezichten: is de BeweegKuur de opmaat naar meer preventie in het basispakket?

Dagvoorzitter van het symposium is Clémence Ross, directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en voorzitter stuurgroep BeweegKuur. Op het symposium is er tevens een verslag in woord en beeld van hoe het acht mensen met diabetes boven op de Kilimanjaro verging tijdens de Kilimanjaro Challenge 2008. En deelnemers aan het symposium kunnen na afloop (op indeling) deelnemen aan de CORPUS experience ‘reis door de mens’.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de (nabije) toekomst te maken zal krijgen met de verschillende facetten van de BeweegKuur: professionals, wetenschappelijk onderzoekers, beleidsmedewerkers overheid, medewerkers van betrokken partnerorganisaties, Tweede Kamerleden, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties.

Aanmelden voor het sympoisum kan via de website van het NISB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.