Diabeteszorg in Nederland in Europese top

De diabeteszorg in Nederland behoort tot de top in Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van zorgonderzoeksbureau Health Consumer Powerhouse. De Nederlandse diabeteszorg staat op de vierde plaats op de Europese ranglijst van dit bureau. De zorg is het best in Denemarken, Engeland en Frankrijk, aldus Diabetesvereniging Nederland.

Volgens het bureau kan de zorg in Nederland nog verbeteren, vooral als het gaat om preventie van suikerziekte. De Zweedse voorzitter van de onderzoeksorganisatie suggereert meer lichamelijke activiteiten op school, betere hulp bij het stoppen met roken en meer standaardcontroles van cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.